Де їдять собак у Європі?
У Кореї, Китаї та Південно-Східній Азії, а за деякими повідомленнями – і в Швейцарії. Ми звикли вважати, що собак їдять корейці. Поїдання м’яса цих тварин із церемоніальним значенням поширене також у Китаї та, почасти, південно-східній Азії.
Загалом, як вважає Humane Society International, в Азії (зокрема в Китаї, Південній Кореї, Індонезії та В’єтнамі) щорічно вбивають для споживання людьми в їжу приблизно 30 млн собак і 10 млн кішок. При цьому заборони на собаче м’ясо існують у Гонконзі, Таїланді, а також на Філіппінах і на Тайвані.
Собак їдять у Китаї, Кореї, Тайвані, В’єтнамі, Філіппінах, Лаосі, Камбоджі, Таїланді, Конго, Гані. Нині в азіатських країнах їдять спеціально вирощених для цієї мети собак, що відрізняються від порід “домашніх” собак. Вирощуються вони на спеціальних фермах, як свині або корови.