Де і як зберігати сушені гриби?
Зберігання сушених грибів у пакетах або спеціальних контейнерах, з яких за допомогою насоса видалено повітря, вважається оптимальним варіантом. Таке зберігання майже повністю виключає ризик, що гриби запліснявіють. Сушений гриб у вакуумному пакеті або контейнері добре збереже запах і смак.
У холодильній камері свіжі гриби зберігаються близько 2-3 днів (плюсова температура близько 5°C), у контейнері для овочів (бажано і бавовняному пакеті) – час збереження до тижня. Мариновані печериці пролежать близько 4 місяців у погребі, приблизно рік – у холодильнику.
Як сушити гриби ?
- На сонці: Гриби потрібно надіти на нитки і повісити на сонячній стороні. …
- У російській печі: Поставте гриби в остигаючу піч (~50 °С) на 3-4 години. …
- У духовці: Викладіть гриби на деко і помістіть у розігріту до 70-80°С духовку на три-п’ять годин. …
- У дегідраторі: Мабуть, це найпростіший спосіб сушіння.
Aug 3, 2020
Добре висушені гриби досить еластичні й ламаються тільки після сильного згинання. Недосушений буде погано ламатися, а пересушений – занадто крихким.