Де було створено шампанське?
дім П’єр Періньйон У XVII столітті дім П’єр Періньйон, монах бенедиктинського абатства Сен-П’єр д'Овільє, змішуючи вина різних сортів, навчився отримувати напій зі збалансованим смаком.
Антон Фролов-Багрєєв За її розв’язання взявся відомий винороб Антон Фролов-Багрєєв, згодом названий “батьком “Радянського шампанського””. Перша пляшка ігристого вина під новою маркою “Радянське шампанське” зійшла з конвеєра 1937 року, а до 1939-го вже було запущено масове виробництво.
Винахідниками ігристого вина вважають своїх предків жителі Ліму на південному сході Франції. Вони посилаються на те, що бенедиктинці місцевого абатства Сент-Ілер згадують виготовлення “дивовижного білого вина з природною іскрою” в документі, датованому 1531 роком, – задовго до початку виробництва ігристих вин у Шампані.