Чому перероблене м'ясо шкідливе для вас?

2024 0 Comments

Потенційно небезпечний та інший консервант – нітрат натрію. Він, ушкоджуючи кровоносні судини, збільшує ризик виникнення серцево-судинних захворювань. Тому для підтримки здоров'я серця експерти з охорони здоров'я закликають виключити перероблене м'ясо з раціону.Oct 11, 2018

Перероблене м'ясо – це м'ясо, Яке консервують, солять, коптять, маринують, щоб надати йому додатковий смак та продовжити термін придатності. До нього відносять сосиски, ковбасу, солонину, в'ялену яловичину чи шинку.

Збільшення в раціоні цього продукту, а також продуктів із переробленого м'яса, може призвести до зростання смертності, більшої ймовірності серцево-судинних захворювань, розвитку колоректального раку та діабету другого типу.

Результати дослідження, проведені французькими вченими, показали, що найшкідливіше м'ясо — це свинина, баранина та яловичина. При цьому найшкідливішою для організму є свинина, якщо її порція перевищує 160 г на день.