Чому не можна їсти горобину?
2024 0 Comments
Оскільки накопичення солей важких металів із забрудненого повітря мегаполісу перекладає корисну горобину у розряд токсичних плодів. До речі, плоди цього дерева через гіркоту у свіжому вигляді практично не вживають у їжу, частіше – після морозів, коли вони втрачають гіркоту.
Всі ми знаємо яскраво-червоні грона ягід червоної горобини….Протипоказання горобини червоний
- тромбози та висока згортання крові;
- хвороби серця (особливо раніше перенесені інфаркти чи інсульти);
- загострені захворювання органів ШКТ;
- порушення роботи нирок та печінки;
- знижений артеріальний тиск.
May 6, 2021
Згідно з білоруським та російським повір'ям, у того, хто завдасть шкоди горобині, будуть проблеми із зубами. У всіх слов'ян була заборона ламати та рубати горобину, застосовувати її для розпалювання, обривати цвітіння та ягоди. Наші пращури вважали, що горобина – Дерево мстиве.