Чому не можна їсти форель?
Але необхідно мати на увазі, що якщо часто вживати копчену форель, то ризик виникнення гіпертонії та онкологічних захворювань збільшиться. Окремо відзначимо, що шкода може завдати вживання голови копченої форелі. У ній містяться шкідливі речовини. Найбільшу шкоду в копченій рибі можуть завдати канцерогени.21 Oct 2019
Протипоказанням до вживання форелі є виразка шлунка та 12-палої кишки, проблеми з печінкою, а також індивідуальна непереносимість морепродуктів. Слід також утриматися від прийому її в їжу вагітним і тим, хто годує, через вміст ртуті.
Найкорисніше, що є в складі форелі та інших лососевих, – поліненасичені жирні кислоти. Це корисні жири, які необхідні для здоров'я серця, мозку та організму в цілому. Більшість людей споживає їх у недостатній кількості, а тому важливо компенсувати їхній дефіцит.
Між іншим, чутливість форелі до тепла настільки велика, що її не рекомендується брати до рук без особливих рукавичок – нормальна температура тіла може завдати рибі смертельних опіків! Форель дуже вимоглива до кількості розчиненого у питній воді кисню.