Чому не можна їсти білий рис?
Лікарка пояснила, що білий рис, як простий вуглевод, діє на організм так само, як і солодке. Рис має досить високий індекс глікемії, що підвищує рівень глюкози в крові: через деякий час після вживання крупи відбувається "провал", тобто людина відчуває втому, уточнила дієтолог.
"Мал має досить високий глікемічний індекс, він підвищує рівень глюкози у крові. Через деякий час після його вживання відбувається провал, то є людина відчуває втому", – уточнила дієтолог.
Білий рис містить вітаміни групи В, амінокислоти, калій, фосфор і т. д. Усі вони важливі для нашого організму, адже зміцнюють нігті, покращують роботу кишківника і навіть уповільнюють процеси старіння шкіри. На відміну від інших злаків, у рисі немає глютену – сильного алергену.
Гречка багатшим калієм майже вчетверо (порівняно з рисом). Гречка – Менш поживний продукт: у 100 грамах – 110 ккал. Як зазначає фітнес-тренер Олена Булатова, тим, хто худне, рекомендують їсти Мал: калорій в ньому приблизно стільки ж – 116 ккал, але через простіший склад з'їсти його в день можна більше.