Чому не можна багато їсти насіння?
Лідія: Насіння соняшнику – висококалорійний продукт із великим вмістом протизапальних жирних кислот омега-6 . Тому його не варто включати в раціон у разі ожиріння або проблем із печінкою, у разі жовчнокам’яної хвороби та в разі алергії.14 Oct 2021
При цьому наголошується, що зловживати цим продуктом не потрібно. Так, упаковка насіння вагою 300 грамів містить денну норму калорій, тому в такій кількості насіння може бути шкідливим для фігури. Не радять їсти насіння людям із такими захворюваннями, як гастрит, коліт, панкреатит і виразка шлунка.
Шкідливість насіння соняшнику Подібні продукти шкідливі в разі запалень шлунка і кишківника, а також при подагрі, оскільки вони можуть спричинити загострення цих захворювань. Також “лускання” неочищеного насіння шкодить зубам і яснам, а на шкірці зазвичай чимало хвороботворних бактерій, які так потрапляють прямо в шлунок.
Соняшникове насіння можна і потрібно включати в денний раціон жінкам і чоловікам, але в обмеженій кількості. Оптимально 50-100 грамів щодня.