Чому не їдять м’ясо кенгуру?
У тропіках, та ще й улітку, вечеря буває пізньою – після того, як спаде спека. Останнім часом туристів стали заманювати стравами з тварин-аборигенів. Але для самих австралійців м’ясо кенгуру, наприклад, абсолютно неприйнятне. Уже хоча б тому, що під час приготування воно смердить абсолютно нестерпно .Sep 20, 2008
М’ясо кенгуру можна коптити, маринувати і засолювати, при цьому насичений смак м’яса буде тільки посилюватися. Кенгурятину можна піддавати всім відомим видам обробки: смажити, тушкувати, варити, коптити. Фарш із такого м’яса стане поживною начинкою для пиріжків.
М’ясо кенгуру ніжніше і має більш насичений смак, ніж інші сорти м’яса. При приготуванні його можна використовувати у стравах, які традиційно готують із яловичини. Попит на кенгурятину зріс у зв’язку з почастішанням випадків губчастого енцефаліту (коров’ячий сказ).
Здебільшого м’ясо тварини використовується м’ясною промисловістю східних регіонів Росії при виготовленні ковбас і сосисок. У самій Австралії м’ясо кенгуру традиційно йде на приготування корму для домашніх тварин.