Чому меренг зверху м'яка?

2024 0 Comments

М'яке безе всередині – це насамперед недотримання пропорцій, так на 100 гр білка ми повинні взяти 200 г цукрової пудри (1:2). Щоб білки краще збивалися можна зовсім трохи додати лимонної кислоти (пару щіпок) або пару крапель лимонного соку.

Якщо меренгу дістати з духовки раніше за певний час, вона може покритися хрусткою скоринкою і залишитися м'якою всередині. Також безе не затвердіє через неправильно підібраний температурний режим у духовці.

Якщо білки перезбиті, то вони стають сухими, піна стає грудками і втрачає обсяг, кінцевий продукт не досягне потрібного збільшення. Меренгу з малою кількістю цукру дуже легко перезбити.