Чому мед не має терміну придатності?
Мед – неймовірно корисний натуральний продукт, який ми отримуємо завдяки бджолам. У вуликах ідеальні для нього умови: температура, вологість, герметичність. Оброблені воском стінки не дають просочитися бактеріям і зайвим запахам, всередині завжди тепло: від +5 до +20 C .5 days ago
Висока концентрація цукрів ускладнює розвиток мікроорганізмів, тому мед не прокисає і не протухає. Однак при тривалому зберіганні частина летких речовин випаровується, що послаблює аромат. Тому старий мед хоча й придатний у їжу, але вважається недоброякісним продуктом.
Після закінчення цього часу продукт, найімовірніше, не зіпсується, але корисні властивості в ньому під впливом зовнішнього середовища будуть втрачені. Окремі ГОСТи застосовуються для визначення терміну зберігання меду з добавками. Зберігати його в герметичній тарі можна не більше року, а після відкриття не більше двох місяців.
Старий мед має чудові смакові та лікувальні властивості, – каже голова селянського фермерського господарства “Мед Уралу” Дмитро Пасічник. – Якщо це правильний мед, який стояв десь у підвалі в склі або в бідоні, його можна їсти через десятиліття.