Чому латте шарами?
Потік менш щільної кави, потрапляючи у молоко, утворює так званий «перевернутий фонтан» – еспресо під дією інерції вливається у щільні шари молока, сповільнюється та виштовхується на поверхню. Зафіксувати розшарування допомагає градієнт температур, що утворюється.
З чого складається латте Напій подається у високій скляній склянці з довгою ложечкою для морозива та соломинкою та складається з трьох шарів, які не поєднуються один з одним. Перший шар – гаряче молоко, друга – кава еспресо, остання, верхня шар – Висока піна, збита з молока.
Для приготування класичного латте вам знадобляться 30 мл свіжого еспресо і 60 мл спіненого молока, а також цукор і тертий шоколад до смаку. У прозорий келих із високими стінками перелити свіжозварений еспресо. У нього тонким цівком влити тепле молоко. Шари можуть перемішатися та пофарбувати один одного.