Чому гречку кидають у киплячу воду?
Досвідчені кулінари вважають за краще кидати гречку в киплячу воду. Справа в тому що крупа, яку кинули в окріп, не стає клейкою. Це пов'язано з «реакцією» гречки на високу температуру: вона не «розкисає», як за низьких температур.Aug 17, 2021
Викладіть крупу в каструлю з товстим дном і залийте водою. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 15-20 хвилин|мінути|. Багато хто закидає гречку вже киплячу воду. У такому разі час приготування не змінюється, але зменшувати вогонь треба одразу після додавання крупи.
Залити гречану крупу холодною водою та поставити на сильний вогонь. Вода обов'язково має бути бутильованою або очищеною за допомогою фільтра. Якщо немає можливості використовувати очищену водуто взяти кип'ячену. Як тільки вода закипить, додати дрібну сіль із розрахунку ½ год.
Настояна в холодної води гречка залишається жорсткою та розсипчастою. Щоб отримати страву, більше схожу на кашу, потрібно провести термічну обробку. Пропорція зберігається, а в воду допускається додати трохи солі. Залиту крупу накривають рушником та залишають на 9 годин.