Чому фарш стає рожевим?
2024 0 Comments
Коротенько так. Джерела стверджують, що червоний колір термообробленого фаршу залежить від Рн, кількості пігменту, що міститься в м’ясі, і від жирності м’яса. Америкоси рекомендують готувати вироби з фаршу до Т 71 С. Чим менш жирний фарш – тим більше він залишатиметься рожевим.
М’ясний фарш має гарний вигляд зовні, але всередині часто можна побачити сіро-коричневе ядро, що утворюється через брак кисню. Ще менше кисню містить упакований фарш.
Жовтий – що в тісто доданий барвник, який маскує неякісне борошно. Колір фаршу в готових пельменях може бути тільки сірим. Рожевий вказує на неякісне м’ясо та наявність барвників.