Чому брага виходить слабкою?
2024 0 Comments
Невідповідний температурний режим Оптимальна температура бродіння браги на штучних (магазинних) дріжджах 20-26 ° C, допустимий діапазон – 18-32 ° C. При нижчій температурі бродіння припиняється, дріжджі «засинають», але з гинуть. Перевищення температури може вбити дріжджі, які просто зваряться.
Використовувати дріжджі, що сприяють збільшення фортеці браги….Вид дріжджів відіграє ключову роль у гідромодулі:
- Хлібопекарські дріжджі – оптимальне співвідношення цукру та води 1:5, кіло цукру на 5 літрів води. …
- Спиртові дріжджі — максимальна кількість етанолу вийде за гідромодуля 1:4, кіло цукру на 4 літри води.
При перевищенні оптимальної кількості частина дріжджів не будуть задіяні, термін бродіння може трохи скоротитися. Брага може мати виражений дріжджовий запах.