Чия національна страва долма?

2024 0 Comments

Національна азербайджанська страва долма – це гарно загорнута у виноградне листя начинка з м’ясного фаршу і рису.16 Aug 2019

Довідник Оксфордського університету англ. The Oxford Companion to Food зазначає, що на думку декого, долма виникла як вірменська страва, а потім перейшла в турецьку кухню. Потім долма була стравою придворної кухні Османської імперії.

ІранТуреччинаАрменіяЄгипетПівнічний КавказСередній Схід Долма/Походження

У багатьох джерелах без пояснень констатується різне походження долми з національних кухонь. Довідник з їжі Оксфордського університету зазначає, що на думку декого, долма виникла як вірменська страва, а потім перейшла в турецьку кухню. Долма була стравою придворної кухні Османської імперії.