Чим відрізняється коньяк від кальвадосу?
Так само, як коньяком можуть називатися тільки бренді, виготовлені з винограду у французькій провінції Коньяк, так і кальвадосом можуть називатися бренді, виготовлені з яблук або груш, у трьох регіонах французької провінції Нормандія. А самі регіони виготовлення кальвадосу називаються – апелласьони.Oct 24, 2014
Вживання кальвадосу поряд з коньяком вважається правилом хорошого "алкогольного" тону серед французів. Ба більше, жителі Франції частіше віддають перевагу саме кальвадосу, ніж іншим алкогольним напоям, вважаючи, що його букет набагато багатший, ніж у бренді, що випускаються на території Франції.
Річ у тім, що у кальвадосу дуже насичений фруктово-квітковий смак з дуже великою кількістю ноток і різних відтінків. Водночас завдяки наявності цього смаку і сильного післясмаку кальвадос здається міцнішим або, якщо завгодно, трохи жорсткішим, ніж коньяк аналогічного віку.
Кальвадос – яблучний бренді, який можна пити чистим, з кавою, яблучним соком, імбирним елем, водою або льодом.