Чим відрізняється хачапурі від осетинських пирогів?
Чим відрізняється осетинський пиріг від звичайного слов'янської? Співвідношенням тіста та фаршу. Їх беруть порівну або з невеликою перевагою у бік наповнювача. Тому в осетинських пиріг тонкий шар хрусткого тіста і багато-багато соковитої та ароматної начинки.
Основна особливість осетинської випічки – це завжди тонкий шар тіста та велика кількість соковитої начинки. Найчастіше пироги готують з національним сиром, що має своєрідний смак та аромат. Як начинку використовують також і інші продукти: картопля, капусту, м'ясний фарш, бурякове бадилля, гарбуз.
Більшість назв складається з основи і суфікса -джин (у дигорському діалекті -гун), який «вказує на зміст чого-небудь або володіння чим-небудь». Пиріг в Осетії є культовою їжею (мають ритуальне значення).