Чим відрізняється дистилят від самогону?
У дистиляті, що є продуктом перегонки браги, містяться домішки, більш отруйні, ніж сам етиловий спирт, зокрема, сивушні олії, метиловий спирт, альдегіди.
Дистиляція (перегонка) – це процес, під час, якого леткі компоненти (пари) випаровуються з суміші, що перебродила, та конденсуються, перетворюючись на самогон. Сам процес досить простий. Температура кипіння води становить +100С, спирту – +78С, випаровування спирту між двома температурами відбувається швидше, ніж води.
Дистилят – це, по суті, продукт, отриманий під час простої перегонки браги. Процес дистиляції дуже простий. Брага, будучи нагрітою, починає поступово випаровуватися і у вигляді спиртових парів просочуватися в холодильник, де конденсується і охолоджується до стану рідини.