Чим відрізняється червоний рис від звичайного?

2024 0 Comments

Популярні сорти червоного рису Бутанський червоний рис – різновид середньозернового японського рису. Зазнає часткового шліфування, через що частина червоної оболонки залишається на зернах. У вареному вигляді набуває темно-рожевого кольору. Відрізняється яскравим ароматом та пікантним смаком. Dec 9, 2020

Чорний або червоний карго Однозначно найкорисніший Мал (На фото – чорний сорт). У ньому в сім разів більше заліза та вітаміну В1, у шість разів більше кальцію, у п'ять разів більше калію та вчетверо більше магнію, ніж у білому шліфований рис.

Червоний рис використовують як самостійне блюдо, і включають у складі інших блюд. З нього роблять плов, запіканки, солодкі страви. Червоний рис гармонійно поєднується з морепродуктами, тушкованими овочами. Розсипчастий Мал додають у салати.

пов'язує харчові токсини; сприяє виведенню шлаків із організму; перешкоджає надходженню в кров холестерину; знижує рівень цукру в крові (червоний рис має низький глікемічний індекс – 42-46 од., що дозволяє вживати його навіть людям, хворим на діабет);