Чим шкідливий нут?
Ці бобові протипоказані при підвищеному газоутворенні (метеоризмі), при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, печінки та підшлункової залози, а також при панкреатиті та синдромі подразненого кишечника. Ці протипоказання пов'язані з тим, що нут, як і всі бобові, сприяє підвищеному газоутворенню.Apr 9, 2021
Кому не можна їсти горох нут
- тим, у кого є алергія на нут або бобові;
- людям, які страждають від метеоризму, а також захворювання кишечника;
- тим, у кого виразки сечового міхура;
- людям, які страждають від циститу;
- людям, які хворіють на хронічні хвороби печінки, підшлункову.
Apr 30, 2021
Завдяки тому що нут багатий на вітаміни групи В, калієм, фосфором, магнієм і залізом, а також незамінними амінокислотами, він надає лікувальний вплив на організм. Він покращує обмін речовин, сприяє зниженню вмісту холестерину в крові та зміцнює імунітет.
Нут – джерело магнію та калію, які важливі для здоров'я серця, а розчинна клітковина знижує рівень тригліцеридів та «поганого» холестерину ЛПНЩ, що викликає серцеві захворювання. Регулярне включення нута у раціон може знизити ризик онкології.