Чим шкідливий морс?
У складі напою є цукор чи мед. Вони можуть спровокувати підвищення рівня цукру в крові. З обережністю – при гастритах з підвищеною кислотністю, виразкою шлунка та 12-палої кишки, хворобах печінки. Кислота в морсах може лише погіршити стан.Aban 29, 1396
Можлива шкода та протипоказання Ознайомившись із численними корисними властивостями журавлинного морсу, Не можна не згадати про його шкоду. Підвищує шлункову кислотність, що може викликати подразнення слизової оболонки (як наслідок, гастрит і виразку) у людей, які мають підвищену секрецію шлунка.
Морс показаний для вживання при виразці шлунка, гастриті та інших захворюваннях шлунково-кишкового тракту. Він чудово вгамовує спрагу, а низький вміст цукру дозволяє вживати його навіть при діабеті. Морси входять до складу дієт при ожирінні та хворобах нирок.
Також вчені з'ясували, що журавлина зменшує концентрацію «поганого» холестерину у крові. Це запобігає атеросклеротичних відкладень на стінках артерій і знижує ризик серцево-судинних захворювань, таких як ішемічна хвороба серця, інфаркт міокарда, хронічна ішемія мозку.