Чим шкідлива ріпа?

2024 0 Comments

Шкода ріпи. Від вживання варто відмовитися при: гастриті, гепатиті, холецистит, ентероколіті, виразці шлунка. Людям, які страждають від метеоризму, варто знати, що сирий коренеплід викликає здуття живота.Jul 2, 2021

Ріпа має протигрибкові та антибактеріальні властивості. У ній є рослинний антибіотик, що затримує ріст деяких грибків, а також лізоцим – речовина з антимікробною активністю.

Корисні властивості коренеплоду У ріпі є органічні речовини, що перешкоджають розвитку злоякісних пухлин. Овоч також використовують як антибактеріальний, протигрибковий, протипаразитарний засіб. Коренеплід має легку анестезуючу дію.

Репу вживають у їжу у свіжому вигляді, запікають, фарширують, гасять, сушать, маринують, варять. Овочі додають у салати, супи, запіканки. Готують традиційні російські щі, подають до м'яса та птиці. Продукт поєднується з морквою, сметаною, грибами, рисом, капустою.