Чим різняться сирні сири?
Розсільні сири (бринза, молдавський, сулугуні, столовий) дуже схожі на м'які, але відрізняються від останніх тим, що їх дозрівання та зберігання здійснюється в розчині солі. В результаті чого вміст солі в їх складі знаходиться в межах 14-18%, що визначає характерні ознаки цих сирів.
сир – Тип сируякий дозріває і зберігається в розсолі, тому не має кірки. Розсільні сири містять до 7% солі.
М'які сири виробляються без тривалого дозрівання, вміст вологи у таких сирах від 46 до 82%. У групу цих сирів відносять розсільні сири і сири з пліснявою.
Розсільні сири багаті вітамінами, мікроелементами та протеїнами. Інна Бутько, лікар-гастроентеролог, дієтолог: «Розсільні сири корисні і дорослим, і дітям, оскільки зберігають усі якості молока. Вони міститься велика кількість кальцію, фосфору, фолієвої кислоти, органічних амінокислот, вітаміни груп А, У, Е, D.