Чим небезпечний портвейн?

2024 0 Comments

Шкода портвейну При непомірному та регулярному споживанні викликає звикання, надає отруйну дію на організм. При тривалому вживанні спричиняє цироз печінки, руйнує мозок, вражає нервову систему.

Професор Хал Сосабовскі зазначив, що найлегше сп'яніти від хересу та портвейну, які відрізняє швидка всмоктування та порівняно високий вміст алкоголю – близько 20%.

П'ють білий портвейн охолодженим до 10–12 °С, найчастіше як аперитив разом з льодом, тоніком і часточкою лимона. Поєднання з основними стравами: сухі білі портвейни поєднуються з рибою та морепродуктами, запеченими на грилі, особливо з крабами, креветками, морськими гребінцями, добре доповнять суші.

Пити порто випливає із спеціальних келихів тюльпановидної форми: їх заповнюють лише наполовину – цей прийом допомагає глибокому аромату розкритися. На відміну від інших кріплених вин, портвейн не прийнято повторно закупорювати, а подавати його, як будь-яке вино, потрібно охолодженим.