Чим не корисний борщ?
Шкідливий кількома обставинами: тим, що є міцним відваром – кістковим, м’ясним чи овочевим, неважливо, тим, що капуста й морква – чемпіони із засвоєння нітратів, тим, що містить щавлеву кислоту й деякі сполуки, які призводять до захворювань нирок, розвитку остеопорозу й карієсу.Dec 4, 2011
– Той факт, що вітамінні складові борщу – овочі, піддаються термічній обробці, зовсім не зменшує їхню поживну цінність. При кип’ятінні частина вітамінів і мікроелементів дійсно втрачається, зате інша частина засвоюється повністю.
Пісний борщ, із соняшниковою олією, корисно вживати тим, хто страждає на хронічний холецистит, панкреатит, подагру. Борщ із квасолею посилює секрецію шлункового соку. Він є чудовим сечогінним засобом, допомагає в разі ниркової та серцево-судинної недостатності.
Рекомендовані продукти і страви: Супи: Супи круп’яні, фруктові, молочні, бульйони неміцні (м’ясні та рибні), борщі, щі вегетаріанські. Круп’яні та макаронні вироби: Каші будь-які, особливо вівсяна і гречана, макарони, вермішель.