Чим корисний яблучний сидр?
Він благотворно впливає на власний імунітет, підвищуючи рівень несприйнятливості організму до різних інфекцій і бактерій. Шипучий напій із яблук – справжня знахідка для тих, хто стежить за своєю фігурою. Вживання сидру в помірній кількості перед їжею дає змогу нормалізувати обмін речовин.3 Nov 2019
Зазвичай сидр п’ють з келихів для пива, хоча в деяких французьких провінціях використовують келихи для шампанського. Німці та англійці п’ють “яблучне пиво” з великих пивних келихів. Жителі Бретані – з керамічних піал. Іспанці – справжні поціновувачі напою – вживають сидр зі спеціальних склянок.
Середня пляшка сидру (500 мл) зазвичай містить близько 200 калорій. Середня калорійність стандартного пива становить приблизно 140-180 калорій. Як правило, у сидрі більше калорій, ніж у пиві, тому що міцні сидри мають вищий вміст цукру (приблизно 20-25 грам на порцію), ніж більшість сортів пива.
Рекомендується пити навесні та восени, коли організм ослаблений нестачею поживних речовин. Серцево-судинна система. Як і будь-який алкогольний напій, сидр розширює кровоносні судини. Він благотворно впливає на кровообіг, але не варто зловживати ним і пити у великих кількостях.