Чим корисний свинячою печінкою
2023 0 Comments
Свиняча печінка містить безліч макроелементів та мінеральних речовин. Серед них цинк, залізо, мідь, марганець, сірка, натрій, магній, кальцій та багато інших. Серед вітамінів – А, В, С, Е, Н, РР та жирні кислоти. Печінка легко засвоюється, покращує самопочуття та підвищує рівень гемоглобіну в крові.
Кому не можна їсти свинячу печінку?
Кому не варто включати печінка до раціону:
- При виразці шлунка та 12-палої кишки;
- при захворюваннях нирок;
- при хронічному панкреатиті;
- людям із підвищеним рівнем холестерину;
- алергікам;
- людям похилого віку;
Яка печінка найкорисніша для їжі?
У риб'ячій печінці близько 60-70% займатиме жир, а в курячій, яловичій і свинячій у тому ж кількість міститься білок. Крім того, в яловичої, курячої та свинячої печінки буде більше водорозчинних вітамінів.