Чим корисний гриб Муер?
Муер є чудовим антиоксидантом. До його складу входять речовини, які перешкоджають утворенню тромбів у судинах. Їх використовують як тонізувальний продукт. У ньому міститься нікотинова кислота, яка регулює окислювально-відновні процеси в організмі.
Насамперед це деревні гриби – чорні муер і білі ньяр. За формою вони нагадують вухо, білі " вушка " менші від чорних за розміром. Їх можна їсти сирими, але, оскільки вони швидко псуються, їх зазвичай сушать. У Росії вони продаються тільки сушеними.
Деревні гриби можна трохи відварити або потушкувати, а можна також вживати сирими .
Деревні гриби Муер – це один з основних інгредієнтів у традиційній китайській кухні. Їх додають до гарячих страв із локшини, рису, курки та м’яса, кладуть у супи та салати. У сушеному пресованому вигляді вони займають зовсім небагато місця в кухонній шафі, а при замочуванні у воді багаторазово збільшуються в розмірах.