Чим корисний білий хрін?
Хрін містить велику кількість поживних та мінеральних речовин, включаючи харчові волокна, вітамін C, фолієву кислоту, калій, кальцій, магній, залізо, цинк та марганець, а також ефірну олію. Завдяки наявності таких речовин, як ізотіоціонат і синігрін, хрін має специфічний і характерний для нього аромат.
Хрін використовується як загальнозміцнюючий засіб. Він стимулює апетит, нормалізує роботу ШКТ, посилює вироблення шлункового соку, активізує метаболізм. Кошти з хрону використовують для лікування гастриту зі зниженою кислотністю, а також при атонії кишківника.
Він відомий і своїми чудовими сечогінними властивостями. Вода, в якій була рослина, в давнину використовувалася для промивання ран. Хрін не можна вживати вагітним, годуючим та дітям до 3-х років. Варто пам'ятати, що сподіватися лише на народні рецепти не варто, важливо спочатку пройти консультацію лікаря.
Але хріном часто користуються при хворобах печінки, при цирозі, наприклад. Хрін стимулює соковиділення, не дає застоюватися жовчі у протоках та звільняє печінка від продуктів розпаду.