Чим корисне серце?
Багато корисних властивостей серця пояснюються високим вмістом вітамінів. Тут присутні: вітаміни C, E, PP та вітаміни групи В (В1, В2, В5, В6, В9, В12)… Усі вони можуть стати в нагоді – для вашого імунітету та обміну речовин, стабільної нервової системи, здорової шкіри, судин тощо. буд.
Готують його як повністю, так і нарізаним на шматочки. Відварена яловичина серце використовується як інгредієнт у закусках та салатах. У відварному вигляді воно також підходить для приготування паштетів, начинки для пиріжків та фаршированих млинців. З яловичого серця виходять смачні биточки та гуляш.
Вживати відварене яловиче серце дуже корисно для нормалізації роботи серцево-судинної системи, так як у яловичому серце міститься калій, магній, залізо, цинк, фосфор, селен, кальцій. Всі ці компоненти необхідні для зміцнення стінок судин, серцевого м'яза та підвищення гемоглобіну в крові.
У свиняче серце міститься велика кількість фосфору, калію, йоду та заліза. Не випадково медики радять вживати страви з свинячого серця людям з низьким рівнем гемоглобіну і страждаючим від недокрів'я. Крім того, вітаміни, що входять до його складу, корисні при захворюваннях нирок та розладах нервової системи.