Чим корисна гірчиця для організму?

2024 0 Comments

Гірчиця сприяє засвоєнню білків та жирів, бере участь у процесах тканинного дихання, покращує загоєння ран. Гірчиця корисна для травлення, рекомендується при запорах та млявості кишечника.

Гірчиця стимулює апетит, сприяє виробленню слини та шлункового соку, покращує травлення та обмін речовин. Приправа полегшує травлення білків і розщеплює жири. Користь для організму гірчиці очевидна при використанні спеції від головного болю. Вона заспокоює нервову систему та усуває болі.

Традиційно гірчицю подають до столу як приправу і ароматизатор до холодних і гарячих м'ясних страв, використовують при приготуванні вуличних страв з сосисками або ковбасками. Гірчиця використовується як компонент при приготуванні соусів, у тому числі голландського соусу та майонезу.

Якщо є її кожен деньвона допоможе нормалізувати рівень глюкози в крові. У дослідженні рекомендують вживати її як добавку до їжі, приправи під час приготування страв або як заправлення. Насіння гірчиці є багатим джерелом мінералів, таких як кальцій, магній, фосфор та калій.