Чим гарна пророщена пшениця?
Корисні властивості. Пшениця багата вітамінами Е та групи В, у процесі проростання в ній збільшується вміст кальцію, фосфору та заліза. Пшеничні паростки стабілізують обмін речовин, допомагають організму виводити шлаки та токсини, вони також гарні проти алергії, а при постійному вживанні підвищують імунітет.
Продукт багатий на білки та ензими, які сприяють поліпшенню травлення та нормалізують роботу системи ШКТ. Крім того, завдяки високим рівням антиоксидантів (вітамінів А, Е та С) та ферментів пророщені зерна пшениці здатні уповільнювати старіння організму та покращувати стан шкіри та волосся.
Лікарі та дієтологи в один голос заявляють, що вживати зерна пророщеною пшениці можна у профілактичних та лікувальних цілях при таких недугах як: порушений обмін речовин, ослаблений імунітет, при ламких нігтях і слабкому волоссі, при порушеннях зору, при запорах, діареї та здутті живота.
Проростки пшениці багаті калієм, необхідним нормальної роботи серця, літієм, хромом до роботи нервової системи. Зародки багаті на клітковину, яка стимулює роботу кишечника, видалення шлаків з організму, сприяє схуднення, притуплюючи почуття голоду.