Чи потрібно знімати шкіру зі скумбрії перед смаженням?

2024 0 Comments

Скумбрія має тонку шкірку і крихітну лускутому це одна з небагатьох риб, у яких не потрібно видаляти луску перед очищенням чи філе. Почистіть скумбрію швидко та просто, навіть якщо ви рідко працюєте з цілою рибою. Вам знадобиться ніж для філе або канцелярський ніж із довгим тонким гострим лезом.

Притискайте рибу другою рукою, а ніж притискайте до хребта. Підчепіть ножем край шкіри і, акуратно потягнувши в інший бік, зніміть її. Наріжте філе зручними для їжі шматочками.

Тим часом свіжу скумбрію з великим задоволенням смажать із цибулею та білим вином, варять, тушкують, маринують, стругають у салат, варять з нею юшку і навіть борщ. Приготовлену в духовці або на пару скумбрію доречно постачати яскравим кисло-пряним соусом з цитрусовими нотами.