Чи потрібно замочувати гарбузове насіння?

2024 0 Comments

Щоб насіння стало максимально смачним і корисним, їх потрібно замочити, щоб позбавитися ферментів і полегшити їх перетравлення. Замочування сирих горіхів, насіння та зерен допомагає активувати процес проростання та робить мінерали, вітаміни, жири та білки більш доступними для засвоєння.Oct 20, 2020

За пару днів до посадки наберіть в невелику ємність гарячої води, помістіть насіння і залиште там на 3-4 години. Через кілька годин дістаньте насіння, ретельно промийте проточною водою і добре просушіть.

Коли насіння, боби та горіхи на деякий час стикаються з водою, інгібітори залишають оболонки.Як замочувати:

  1. промити горіхи, насіння, зерна або бобові водою
  2. помістити в каструлю або миску з чистою водою
  3. замочувати приблизно потрапляючи до таймінгу таблиці нижче
  4. кожні 8 годин оновлювати воду

Разова доза гарбузового насіння для дорослої людини становить 50 г. Рекомендується вживати їх сирими натще, запиваючи водою. Добова норма – близько 100 г, тобто приблизно 40 штук. За один раз не рекомендується з'їдати понад 20 шт.