Чи потрібно промивати горох?

2024 0 Comments

обов'язково перебрати та промити у проточній воді кілька разів; використовуйте лише холодну воду, інакше продукт закисне; час замочування цілісного гороху має перевищувати 8 годин, колотого 3. Якщо занадто довго тримати у питній воді, можна отримати зворотний ефект.

Якщо вам здається, що горохнезважаючи на довге замочування, недостатньо розбух, злийте стару та налийте свіжу холодну воду – Нехай полежить ще. І не забудьте до замочування горох перебрати, про всяк випадок. – Після того, як час замочування закінчилося, злийте воду, промийте горох і знову залийте холодною водою.

Як замочити горох для супу Добре промити до прозорої води. Скласти в глибоку ємність і залити водою так, щоб над поверхнею вона височіла на 2 см. Залишити в прохолодному місці на кілька годин, не допускаючи помішування, яке може призвести до закисання, особливо якщо температура повітря занадто висока.

Після закипання додайте в горох пару ложок рослинної чи вершкового масла. Через 10-15 хвилин після закипання всипте по 1/2 чайної ложки соди на кожні 2 літри води. Так горох стане м'яким вже за 5–7 хвилин. Але будьте обережні: якщо з содою переборщити, смак страви може зіпсуватися.