Чи потрібно перемішувати карамель?
Важливо масу не перетриматиінакше цукор згорить і карамель почне гірчити. Але так само не варто заздалегідь знімати сотейник з плити, інакше карамель вийде дуже світла. Коли сироп буде гарного бурштинового кольору, знімаємо сотейник з плити і одразу додаємо гарячі вершки!
І ще, закипілу карамель ні в якому разі не можна заважативарто засунути в неї ложку, і вона миттю зацуриться. А варити карамель найкраще в мідному посуді. Та карамель, Що стає твердою і схожою на скло, називається зливною, тому що її можна, можливо розливати за формами.
Все тому, що кристалики насправді ще не розчинилися, тому поки карамель застигає і темніє, довкола них утворюються нові. Рішення: Візьміть термометр. Ідеальна температура – 170 градусів.