Чи потрібно мити журавлину?
2024 0 Comments
Чорниця, журавлина та брусниця. На відміну від інших ягід, у брусниці, чорниці та журавлини шкірка трохи міцніша, але все одно їх треба мити з обережністю. Викладайте ягоди одним шаром у друшляк, щоб бачити всі забруднення та гілочки, і промивайте 6-7 хвилин під проточною водою.
Журавлина перебирають, видаляють все сміття, розчавлені та пом'яті ягоди. Після ягоди ретельно миють, обливають холодною питною або кип'яченою водою, перекладають у стерилізовані банки і заливають водою вище за рівень ягід, ставлять у холодне місце.
Зберігання журавлини Чисті стиглі ягоди поміщають у скляну банку або будь-яку іншу ємність, після чого заливають все це вже охололою водою. Зберігати ці банки рекомендовано при температурі трохи нижче за кімнатну. Це може бути підвал, балкон чи холодильник.
Правила заморожування журавлини для тривалого зберігання:
- плоди повинні бути чистими та повністю просушеними;
- розкладені тонким шаром ягоди підморожують близько 10:00;
- зсипають сировину у спеціальні пакети чи контейнери невеликими порціями;
- розфасовані заморожені плоди укладають у морозилку для постійного зберігання;