Чи потрібно кип'ятити молоко з ринку?
Адже саме за дотримання таких норм продукт вважається безпечним. Висновок однозначний: через погані мікробіологічні показники ні домашній сир, ні базарне молоко сирим вживати не можна. Їх обов'язково потрібно кип'ятити, інакше можна отримати серйозне харчове отруєння.Oct 24, 2012
Отже, чи потрібно кип'ятити пастеризоване молоко? Відповідь – ні. У процесі пастеризації осад випадає частина білків і мінеральні солі, а більшість вітамінів руйнується. Якщо ви додатково піддасте продукт кип'ятіння, він повністю втратить свою харчову цінність.
Щороку перевірки розливного молока виявляють серйозні проблеми із мікробіологією. У сирому молоці може бути кишкова паличка чи бруцельоз. Вони можуть призвести до гострих отруєнь до серйозного ураження органів з ускладненнями.
Саме молоко, поряд з кисломолочною продукцією, містить у своєму складі багато корисних та поживних компонентів, але без повноцінної обробки (пастеризація, кип'ятіння або стерилізація), може стати джерелом небезпечних бактерій чи вірусів, що призводять до розвитку небезпечних інфекцій.