Чи потрібно дихати білому вину?

2024 0 Comments

Білі та ігристі вина зазвичай не вимагають аерації Це не означає, що всі білі та ігристі вина не можуть отримати вигоду з невеликої кількості кисню. Якщо в білому вині виявляються відновлювальні нотки, обов'язково дайте йому трохи повітря і, можливо, 10-15 хвилин у графині.

Згідно з Mental Floss, ідея про «дихання» вина з'явилася через додавання в напій сірки. Сірка дозволяє провину довше зберігатися, але у великих кількостях вона надає напою неприємного аромату. Контакт із повітрям допомагає видалити цей запах і позбавляє осаду, який накопичується на дні пляшки.

Акуратно перелийте напій у декантер. Дайте провину "подихати" хоча б 5 хвилин і розливайте по келихах.

Декантування усуває таніни, що містяться в молодому вині, що суттєво покращує його смак та знижує негативні наслідки для організму. Крім того, це дозволяє позбутися кристалічного осаду. В побуті процес часто називають «дати провину подихати».