Чи потрібно чистити восьминога від шкіри?
Після видаляються очі і так званий дзьоб – він знаходиться в місці з'єднання щупалець. Знімати або НЕ знімати фіолетову шкірку – питання смаку. У будь-якому випадку це робиться не на етапі чищення тушки, а пізніше.
У великих восьминогів до 25-30% візуальної складової – шкіра. У ній зосереджений весь смак, як у шкірці біля яблук. Раніше казали, що восьминога треба почистити від шкіри та присосок, але в Італії в жодному ресторані ви не зустрінете чищеного восьминога. Знімати шкіру – гріх.
Як чистити восьминога Видалити ножицями дзьоб у ротовому отворі, він чорного кольору, по центру, де сходяться його щупальця. Під мантією, що зовні нагадує шкіряний мішок, знаходяться його органи та кишки, все видаляємо зсередини. Вирізаємо ножицями очі. Мішок, що залишився, годиться в їжу, за смаком не відрізняється від щупалець.