Чи можна збити вершки 10%?

2024 0 Comments

Від відсотка жирності напряму залежить час їхнього збивання: з жирністю 33% збиваються 4 – 7 хвилин, а 10% – від 15 хвилин.

А тепер чим же можна загустити вершки, якщо вони все таки не збиваються в міцну піну навіть за дотримання всіх правил. Змішуємо 2 столові ложки цукрової пудри та 1 столову ложку крохмалю. Цього вистачить на 300 мл вершків. Перемішуємо на низьких обертах і даємо постояти хвилин 10-15.

Вершки 10 % жирності додають до кави та молочних коктейлів, соусів для пасти, різотто, жюльєнів, страв зі смажених і тушкованих грибів, кролика, курки. Нежирні вершки входять до рецептів супів, на них можна варити каші, робити млинці, замішувати здобне тісто.

Для збивання підходять тільки вершки жирністю 30%-33%. Якщо ви візьмете вершки з меншою жирністю, то збити їх до потрібної консистенції ви не зможете, вони так і залишаться рідкими.