Чи можна запікати в алюмінієвому листі?
Багато хто задається питанням що можна приготувати в алюмінієвій формі. Відповімо: Практично все! Алюміній витримує температуру від мінус 40 до плюс 280 градусів. Тобто ви можете заморожувати, охолоджувати, розігрівати і випікати будь-які продукти.
Рекомендуємо ставити емальовану каструлю в холодну духовку, щоб вона повільно нагрівалася. Максимально безпечний рівень нагріву – 200 градусів. Алюмінієвий посуд. У духову шафу можна ставити тільки вироби з анодованого алюмінію, який не вступає в реакцію з кислими продуктами.
Важливою перевагою алюмінієвих форм є їхня стійкість до перепадів температур: заморожену їжу в такому посуді можна одразу ставити в гарячу духовку, не чекаючи на розморожування. Такий посуд можна використовувати у великому діапазоні температур: від глибокого заморожування до нагрівання до +350 градусів.
Підвищений вміст алюмінію дійсно небезпечний для здоров’я людини. При цьому відбуваються незворотні зміни в органах і тканинах, порушення функцій центральної нервової системи, розвиток остеопорозу.