Чи можна варити желатин?
Небажано кип'ятити желатин, щоб уникнути появи неприємного запаху. Важливо, щоб желатин повністю розчинився і рівномірно розподілився в рідиніDec 21, 2021
Як підсумок желатин кип'ятити можна, можливо. Але в нейтральному середовищі. Тобто холодець без лимонного соку – норм. Але якщо ти робиш начинку в торт із ягідного пюре, або мармелад із фруктового соку з кислим pH, то навіть просто доводити до кипіння не варто…
Взагалі желатин термооборотний, якщо його розтопити, він потім знову так само застигне. Ви свої заготівлі можете, наприклад, розігріти на водяній бані, інтенсивно розмішуючи, потім так само застигне. Не варто морочитися з дуже жорстким дотриманням режиму нагрівання желатину.
Неправильна температура Ця помилка пов'язана з підігріванням замоченого желатину та з температурою води для замочування. Так щоб желатин не почав віддавати свої желюючі властивості раніше часу, для його замочування рекомендується використовувати холодну кип'ячену воду (не теплу).