Чи можна при гастриті їсти булгур?

2024 0 Comments

Кому протипоказано? Людям з нестерпністю глютена. У період загострення гастриту, а також тим, у кого проблеми з ШКТ, – через велику кількість клітковини, що міститься в булгурі..Jun 11, 2021

Булгур протипоказаний тим, чия система травлення не здатна переварити глютен, то є людям, які страждають на захворювання під назвою целіакія. Не рекомендується «зловживати» цією крупою людям із гастритом. При варінні булгур збільшується обсягом 3 разу, що робить цей продукт досить економічним.

Для хворих найкраще підійдуть такі каші, як рис, вівсянка, гречка, манка на воді чи молоці. Крупи найкраще подрібнювати. При гастриті потрібно відмовитися від свіжих овочів.

Крупа булгур: користь та шкода продукту Через присутність глютена крупу не можна вживати при непереносимості цієї речовини, загострення панкреатиту, віком менше трьох років і в перші 3-4 місяці після пологів. При підвищеної шлункової кислотності, гастриті, виразці та рефлюксі можна їсти кашу не частіше ніж раз на тиждень.