Чи можна маракуйю під час вагітності?
МАРАКУЙЯ . Її м’якоть містить цінні рослинні білки, вуглеводи, що дарують енергію, і клітковину, яка допомагає виводити з організму відпрацьовані та шкідливі речовини. Крім того, ці плоди корисні за зниженого тиску крові, що не рідкість у період вагітності.
Більш екзотичний варіант – маракуйя Останні виступають цінним джерелом харчових волокон, дають змогу впоратися із закрепами під час вагітності. Продукт містить вітаміни А, В, С, калій, що забезпечує нормальну роботу серця і судин. Маракуйю часто додають у десерти, смузі, соки, сир.
найнебезпечнішими з екзотичних фруктів є ананас, манго, ківі та цитрусові; будь-які фрукти перед їжею треба ретельно мити (наприклад, із содою) не лише від забруднень, а й щоб змити речовини, якими обробляли плоди для зберігання та транспортування.