Чи можна копчену рибу зберігати у морозилці?
Допускається поміщати продукт у морозильник. Але слід пам'ятати, що після відтавання він може трохи змінити смак. За температури -18 градусів рибу холодного копчення тримають до 60 діб, а гарячого – до 30 діб. Якщо знизити температуру в камері до -35 градусів, термін зберігання збільшиться до 2 місяців.
Відразу треба зазначити, що охолоджувати в морозилці можна тільки продукт свіжого копчення. Загальний термін зберігання за температури до -20 градусів становить 80-90 днів. При нижчій температурі тримати морепродукт не можна, повторно заморожувати також заборонено.
2 місяців Заморожування риби гарячого копчення при температурі -18°C збільшує термін зберігання до 30 діб. Риба холодного копчення зберігається довше, тому що «холодний» дим має великі бактерицидні властивості. При температурі від 0 до +5 ° C її можна зберігати до 30 діб при температурі від 0 до -5°C до 2 місяців.
Наприклад, при правильно підібраних тарі та варіанті заморозки риба гарячого копчення зберігає свіжість у морозилці протягом 1,5-3 місяців. Цей показник неможливо досягти жодним іншим способом. У загальній камері холодильника продукт зберігає властивості протягом 3-4 діб.