Чи можна їсти зелені кокоси?
Їсти її можна, просто зіскребаючи ложечкою зі стінок. Смак соку різний майже у кожному кокосі, буває солодший чи кисліший, залежно від стадії зрілості кокосу. Від цього залежить товщина і консистенція м'якоті. Чим молодший кокос, тим тонший і м'якший шар м'якоті і тим кисліше сік.
Це найтонше місце на шкаралупі, по ньому найлегше визначити, чи не зіпсований плід. Очі мають бути без пошкоджень, рівного кольору, без слідів гнилі та плісняви. Огляньте всю поверхню кокоса. На ній не повинно бути тріщин та вологих плям.
Чим молодший плід, тим менша товщина м'якоті. Її смак також нагадує трохи солодкуватий молочний продукт. Текстура м'якоті молодого кокосу дуже ніжна, подібна до щільного желе, її легко можна їсти ложкою.
Харчова цінність Кокосова вода містить 95% води, 4% вуглеводів і менше 1% білків та жирів (див.