Чи можна їсти яловичину за високого холестерину?
Найбільше холестерину міститься в жирному м'ясі – яловичині та свинині.. Намагайтеся не купувати жирну грудинку, шийку, карбонад, реберця та інші шматки туші, в яких міститься велика кількість сала. Запам'ятайте, що багато прихованого жиру міститься навіть у свинячому філе.
М'ясо та м'ясопродукти. Вони підвищують рівень холестерину, оскільки є основним джерелом насичених жирів. Щоб цього не сталося, слід обмежити вживання сала та свинини, жирної яловичини та баранини, птиці.
Віддайте перевагу тим сортам м'яса, які містять мало прихованого жиру та сала, а саме пісній яловичині, курці (особливо це стосується курячої грудки) та індичці без шкіри. 2. Субпродукти. Продукти, що містять велику кількість холестерину – це печінка, нирки, легеня, язик і мізки.
Холестерин у продуктах
Найменування продуктів | Холестерин |
---|---|
Яловичина | 80 мг |
Курка | 80 мг |
Сало яловиче | 60-140 мг |
Сало свиняче | 70-100 мг |