Чи можна їсти варені яйця при вагітності?
Під час вагітності можна їсти тільки круто зварені або пастеризовані яйця. Сире м'ясо і м'ясо, що пройшло недостатню теплову обробку, може бути заражене листя. Краще перестрахуватися та не вживати під час вагітності м'ясні напівфабрикати.
Яйця при вагітності Приголомшливо, скільки корисних речовин міститься в одному яйці. І це лише 90 калорій! Крім 12 вітамінів та мінералів, яйця містять велику кількість якісного білка, необхідного вагітним. Клітини вашого малюка ростуть у геометричній прогресії, і кожна складається з білка.
Вживання сирого або частково приготованого м'яса може спричинити небезпеку зараження хворобами, які можуть зашкодити плоду (наприклад, листериоз та токсоплазмоз). Бактерія сальмонели, яка може утримуватися у виробах з птиці та сирих яйцях, викликає важку діарею і може призвести до зневоднення.
Сирі яйця Не варто вживати страви із вмістом сирого білка або жовтка, або ті, що не пройшли достатньої теплової обробки. Наприклад, яйця некруто, соуси, гоголь-моголь. В період вагітності краще їсти яйцязварені круто або пастеризовані.